سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
 


هرگاه مرد با ایمان برادر خود را خشمگین ساخت ، میان خود و او جدائى انداخت . [ گویند : حشمه و أحشمه ، چون او را بخشم آورد . و گفته‏اند شرمگین شدن و خشم آوردن را براى او خواست . و آن گاه جدائى اوست ] . [ و اکنون هنگام آن است که گزیده‏هاى سخن امیر مؤمنان علیه السّلام را پایان دهیم ، حالى که خداى سبحان را بر این منّت که نهاد و توفیقى که به ما داد سپاس مى‏گوییم . که آنچه پراکنده بود فراهم کردیم و آنچه دور مى‏نمود نزدیک آوردیم . و چنانکه در آغاز بر عهده نهادیم بر آنیم که برگهاى سفید در پایان هر باب بنهیم تا آنچه از دست شده و به دست آریم در آن برگها بگذاریم . و بود که سخنى پوشیده آشکار شود و از آن پس که دور مینمود به دست آید . و توفیق ما جز با خدا نیست . بر او توکل کردیم و او ما را بسنده و نیکوکار گزار است . و این در رجب سال چهار صد از هجرت است و درود بر سید ما محمد خاتم پیمبران و هدایت کننده به بهترین راه و بر آل پاک و یاران او باد که ستارگان یقین‏اند . ] [نهج البلاغه]

نماز شب را بر خود واجب کردند

کاکوهایی که  نماز شب را بر خود واجب کردند.

از راست، شهید «مرتضی جاویدی» - شهید «محمد‌رضا بدیهی» - شهید «جلیل اسلامی»

«تیپ33 المهدی» در اواسط سال 1360 توسط «حاج علی فضلی» تاسیس شد. این تیپ (که در مقاطعی از دفاع مقدس، به لشکر ارتقاء یافت) پس از مدتی، به یکی از یگان‌های اختصاصی پاسداران و بسیجیانِ استان فارس تبدیل شد و فرماندهی آن را «حاج محمد‌جعفر اسدی» بر عهده گرفت. 
در ساختارِ رزمی «لشکر 33 المهدی» گردانی به نام «فجر» وجود داشت که شهرت و آوازه‌ی آن، گاه از خودِ لشکر هم فراتر می رفت. موسس و اولین فرمانده‌ی این گردان، جوانی از اهالی روستای «جلیان»(تابعه ی شهرستان «فسا») به نام «مرتضی جاویدی» بود. این گردان، به علت روحیاتِ شخصِ «مرتضی جاویدی» و دقت و وسواس او در گزینش نیروهای کادر و بسیجی گردان، عملا، گلِ سرسبدِ یگان های رزمی استان فارس به شمار می رفت و کارنامه عملیاتی درخشانِ گردان، سبب شده بود که حضور درآن، آرزوی رزمندگانِ استان فارس باشد. 

«مرتضی جاویدی» تاکید داشت که مسئولان گردان را از میان نیروهای واجد روحیات معنوی قوی انتخاب کند و معروف بود که «نماز شب در میان بچه های گردان فجر واجب است»و گرچه «مرتضی جاویدی» هیچ گاه به صراحت چنین مطلبی را اظهار نکرد اما این باور در میان رزمنده‌گان استان فارس اشتهار داشت که شرط پذیرش در «گردان فجر»، بعد از شجاعت و توان رزمی، اثباتِ التزام دائمی به اقامه نماز شب  است. بسیاری از بسیجیان شیرازی، جهرمی، فسایی، کازرونی و ... هنوز هم اعتقاد دارند که خط شکن بودن «گردان فجر» در محورهای عملیاتی که یه دشواری و استحکام شهرت داشتند، مرهونِ همین امر است.

در هر حال، «مرتضی جاویدی» به تاریخ 18 بهمن 1365شمسی در 26 ساله‌گی، طی «عملیات کربلای5»مزد جهاد اکبر و جهاد اصغر خود را گرفت و بر ایوانِ عرش جلوس کرد. 9 روز پیش از شهادت «مرتضی جاویدی»، قائم‌مقام 23 ساله‌ی او «محمد‌رضا بدیهی» در همان عملیات خلعت شهادت پوشید. پیکر این دو فرمانده، با هم تشییع شد.
«جلیل آریانژاد» نیز از فرماندهان «گردان فجر» بود. وی (که شهرتش را به «اسلامی» تغییر داد) از عشایرِ طایفه «لبوحاجی» به شمار می رفت و در زمان شهادتش به تاریخ 26 اسفند 1363 شمسی در «عملیات بدر»، تنها 23 سال سن داشت.



کلمات کلیدی :: شهید، نمازشب، تیپ33 المهدی، گردان فجر
:: تعداد بازدید :
نویسنده : راوی
تاریخ : 93/7/18:: 12:15 عصر